Det går ikke tilbake med en ratchet

  16.10.2018

Vi bruker ratchets i vårt hverdag uten å gi dem en ny tanke.

Sannsynligvis den mest åpenbare hverdagen er kabelen slips, med sin tennelinje som betyr at slipset kun kan trekkes stramt og aldri løsnes. Ratchets la pendlere gjennom svingstenger. De stopper rullebaner ruller bakover; de låser håndjern.

Klikklyden du hører når du slår opp et håndviklet ur, er klaffen som klikker mot hver tann på et ratthjul.

Enkelt sagt, de tillater bare bevegelse i én retning. Prøv å gå den andre veien, og sperren er låst stramt.

For mange er ordet "ratchet" synonymt med socketnøkkel. Den første ratcheted socketnøkkel ble oppfunnet av JJ Richardson i Amerika i 1863 som svar på en konkurranse som drives av Scientific American magazine for å oppmuntre til nye oppfinnelser.

(Hvis du har litt ekstra forandring henger rundt, kan du kjøpe deg en av Richardsons originale amerikanske borgerkrigs æra-sokkelnøkkel - selger på Ebay for en kul £ 1500 ...)

En grunnrull har to hoveddeler. Den første er en rund gir eller lineær rack, med tenner kutt ut av det som sørger for bevegelse bare skjer i en enkelt retning.

Pallen, eller "klikk", gjør kontakt med disse tennene. Palen kan glide over tennene en vei, men kan ikke returnere den andre.

Ratchet håndtak er perfekt for små mellomrom. Hvis det ikke er plass i utstyret for et håndtak for fullt rotasjon, kan du spenne et feste i små trinn så mange svinger som du trenger. Du kan vri håndtaket tilbake uten å løsne festet, og fortsett å gjøre dette igjen og igjen til riktig tetthet oppnås.

Og ved å sørge for at operatøren bare bruker riktig mengde kraft som trengs for å gjøre de nødvendige justeringer, kan ratchets også beskytte maskinen de tjener.

På Nexus lager vi et utvalg av ratchet håndtak importert fra ratchets hjemland - Amerika. EHC - The Electronic Hardware Corporation - i New York produserer for tiden det største utvalget av kontrollknapper tilgjengelig over hele verden.
EHC-klemmehåndtaket omfatter det justerbare ergonomiske sperrehåndtaket, den justerbare plasthåndtakserien og justerbar metallsporhåndteringsserie.

Metallrullhåndtakene er et tungt støpt støpt forgylt stålhåndtak, slik at maksimalt dreiemoment kan påføres.

De er ideelle for begrensede klemmerom eller bestemte spakposisjoner, og som alle Nexus-forsynte komponenter, kommer de i en rekke størrelser og alternativer.

Betjenes av en enkel løft-og-roterende handling, kan håndtaket enkelt løsnes ved å løfte og bevege seg til riktig sted for å få det nødvendige spenningsnivået. Håndtaket er fjærbelastet - så når det slippes vil det reengage for å stramme.

Håndtak leveres med en plasthette, for å gi brukeren isolasjon fra strøm.

Du kan se Nexus-serien av EHC ratchethåndtak her http://nexuscomponents.co.uk/Products/Control-Knobs/Ratchet-Handles

Bilde av 2Photo Potter på Unsplash